Clatite cu ciuperci la cuptor

de adnas54 in Mancaruri de post, 9 Mar 2010 | 11067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente clatite
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de unt
  • varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 300 ml lapte
  • Ingrediente umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 50 g ceapa
  • 200 ml smintina
  • 50 g parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura marar sau patrunjel
  • piper, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci la cuptor:

Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe cat posibil formarea de cocoloase. E bine ca aluatul sa stea un timp.

Se incinge o tigaie neadeziva si unge cu putin ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Se prajeste clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde.

Intoarce clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si se prajeste si pe partea cealalta. Daca prima clatita este prea groasa, mai adauga lapte in compozitie pentru a o dilua. Vor rezulta cca 12 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

violette 1

10.03.2010, 10:58

Arata super....

ninaishon 1

14.07.2010, 12:34

si mai departe ce faci cu clatitele? ca vad ca nu ai terminat de scris tot

ninaishon 1

14.07.2010, 12:37

Umplutura: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei, apoi se pun ciupercile taiate bucatele, se pune sare si piper si se lasa sa se fiarba bine impreuna. Cand sunt fierte ciupercile si au prea multa apa se pune si 1 lingura de faina amestecata cu putin lapte sau smanatana, sa se lege bine sosul.
Se ia clatita se pun cate 2-3 lingurite de ciuperci si se impatureste. Se iau lateralele spre interior si se ruleaza apoi. Se aseaza intr-un vas uns cu unt se pune casacava ras si smanatana, se da la cuptor pentru 15 minute.

posibil asa ceva sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

ieri la 10:37

Milkshake de capsuni, sanatos si racoritor

pe 10.05 la 17:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de post cu ciuperci, arpagic si masline